فرهنگ و هنر

کتابخانه های جدید بدون بخش کودک راه اندازی نخواهند شد

کا 118/گیلان معاون نهاد کتابخانه های عمومی، راه اندازی بخش کودک را یکی از تاکیدات نهاد کتابخانه ها دانست و بیان کرد: کلیه کتابخانه های گیلان بخش کودک دارند و دیگر کتابخانه ای بدون بخش کودک راه اندازی نخواهد شد.

محمد احمدوند در آیین تودیع و معارفه مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان، این استان را از نظر علمی و فرهنگی و ادبی خاص و بی نظیر دانست و اظهار کرد: حضور میرزا کوچک ها و آیت الله بهجت ها و دکتر معین ها و دکتر سمیعی ها و آیت الله امینیان ها و آیت الله رودباری ها در این استان بی نظیر است.

وی با اشاره به مفاخر بزرگ استان گیلان، افزود: کار فرهنگی کردن در استان گیلان ساده نیست و باید سطح کارهای فرهنگی در این استان بالا باشد که نشان دهنده اهمیت کار مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان است.

معاون اداری و مالی نهاد کتابخانه های عمومی، ضمن قدردانی از تلاش های مدیرکل پیشین این اداره کل، تصریح کرد: نهاد کتابخانه های عمومی از نظر اعتبارات عمرانی با سایر دستگاه ها تفاوت جدی دارد، اما شاهد بازگشایی هشت کتابخانه جدید طی سه سال اخیر در استان گیلان بودیم.

احمدوند کتابخانه های استان گیلان را جزو بهترین های کشور دانست و عنوان کرد: کتابخانه آستارا قدمت صد ساله دارد که مسئولیت مدیرکل جدید را سنگین تر می کند.

وی با بیان اینکه گیلان در باشگاه ۱۰۰ تایی های کشور عضویت دارد، خاطرنشان کرد: گیلان بیش از ۱۰۰ کتابخانه دارد؛ اگرچه از نظر زیربنا و تعداد فضای مطالعه با استانداردها فاصله دارد، اما کمک دولت و خیرین را می طلبد تا شاهد بهبود شاخص ها باشیم.

معاون نهاد کتابخانه های عمومی با اشاره به همکاری نهاد در تجهیز کتابخانه ها، یادآور شد: یکی از پروژه های مهم استان گیلان کتابخانه مرکزی رشت است که بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اما بخش عمده کار باقی مانده و جهت تجهیز آن تلاش خواهیم کرد. براساس برنامه ریزی قبلی همه ۴۷ سرویس کتابخانه ای برای این مرکز فرهنگی راه اندازی و قابل دسترس می شود.

وی با بیان اینکه امروز کتابخانه ها از فضای مخزنی و کتابخوانی به مراکز فرهنگی تبدیل شده اند، گفت: کتابخانه ها محل تجمع اهالی فرهنگ و ادب است و سرویس های مختلف را دریافت می کنند.

احمدوند، راه اندازی بخش کودک را یکی از تاکیدات نهاد کتابخانه ها دانست و بیان کرد: کلیه کتابخانه های گیلان بخش کودک دارند و دیگر کتابخانه ای بدون بخش کودک راه اندازی نخواهد شد.

وی ادامه داد: برای تربیت نسل کتابخوان باید کودکان کتابخوان داشته باشیم و فرهنگ مطالعه از خردسالی و کودکی شکل بگیرد، زیرا کتابخوان شدن در سن بالا سخت است.

معاون نهاد کتابخانه های عمومی همچنین بر پیگیری ارتقای معیشت کارکنان نهاد تاکید کرد و افزود: از اداره کل کتابخانه های عمومی استان می خواهیم در حوزه فرهنگ با سایر نهادها و دستگاه ها هم افزایی داشته باشد تا شاهد پیشبرد فرهنگ مطالعه باشیم.

جواد شفیعی ثابت، مدیرکل سیاسی استانداری گیلان نیز، با تاکید بر لزوم برنامه ریزی و ابتکار عمل برای کتابخوان کردن مردم، گفت: مسئولان باید دغدغه کار فرهنگی در حوزه کتاب و کتابخوانی را داشته باشند.

وی کتاب و مطالعه را یکی از شاخص های مهم توسعه فرهنگی دانست و عنوان کرد: مجموعه استانداری حمایت های لازم را از دستگاه های فرهنگی به ویژه اداره کل کتابخانه های عمومی جهت بهبود داشته های فیزیکی و منابع انسانی خواهد داشت.

پریسا خیرخواه، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان نیز، با بیان اینکه امروز باید با کلمات و کتاب خودمان را به دنیا بشناسانیم، تصریح کرد: والدین به ویژه مادران می توانند در ارتقای فرهنگ کتابخوانی نقش آفرین باشند.

وی از والدین خواست مروج کتاب باشند و ادامه داد: فرزندان را با کتاب مانوس کنید تا با کتاب بزرگ شوند و تربیت پیدا کنند و قطعا برای کتابخوان کردن جامعه باید قدم اول را خانواده ها بردارند.

یاسر تقوی، مدیرکل جدید کتابخانه های عمومی گیلان نیز در پایان، کتاب و کتابخوانی را یکی از دغدغه های مهم رهبر انقلاب دانست و خاطرنشان کرد: متاسفانه شاهد غفلت هایی در جامعه فرهنگی و سیاسی خودمان نسبت به مقوله کتاب و مطالعه هستیم.

وی با اشاره به لزوم حساس کردن جامعه نسبت به کتاب و کتابخوانی جهت تحقق مطالبه رهبر انقلاب، یادآور شد: امیدواریم بتوانیم کتاب را به جایگاه نظام فرهنگی استان، برسانیم.

انتهای پیام

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا