زیر پای صنعت خالی شده است
به گزارش خبرنگار اقتصادی کا 118، مسعود نیلی با بیان اینکه صنعت خودش محور اشتغال نیست اما موجب اشتغال در سایر بخشهای اقتصادی میشود، اظهار داشت: از سال ۱۳۹۰ به بعد اقتصاد ما دچار صنعتزدایی شده است.
وی تصریح کرد: طی ۲۰ سال اخیر سود صنعت کاهش یافته و این موجب کاهش سرمایهگذاری در این بخش شده است.
این اقتصاددان با بیان اینکه شدت انرژی در صنعت طی سالهای اخیر افزایش یافته، افزود: به ازای یک واحد تولید، انرژی بیشتری در صنعت ما مصرف شده که عمده این افزایش شدت انرژی توسط بنگاههای بزرگی مثل مواد شیمیایی، فرآوردههای نفتی، فلزات پایه و مواد غذایی رخ داده و سهم آنها از صنعت نیز افزایش و دیگر صنایع سهم آنها کاهش یافته است.
وی بیان داشت: باتوجه به اینکه برخی صنایع مثل خودرو نمی توانستند ارز مورد نیاز برای تجهیزات و قطعات خود را تامین کنند، بنابراین صادرات نفت و فرآورده افزایش یافت تا ارز مورد نیاز صنایعی مانند خودرو تامین شود و همین منجر به بزرگ شدن بخش نفتی و شیمیایی کشور شد. گروه دومی از صنایع که جایگزین واردات شدند، خودشان ارز آور بودند، اما به این صورت که به مواد خام نفتی یک ارزش افزوده اضافه و آن را صادر میکردند.
این اقتصاددان با بیان اینکه صنایع یاد شده به نفت وابسته هستند. در حال حاضر گروه اول صنایع به دلیل تحریمها کوچک شدند و گروه دوم هم با ناترازی انرژی مواجه شدهاند، به عبارت دیگر زیر پای صنعت خالی شده و در صورت عدم چارهاندیشی، بنگاه ها و صنایع بزرگ نیز تا ۱۰ سال آینده کوچک خواهند شد.
انتهای پیام/