«ITUC» کارزار بهرهگیری از هوش مصنوعی در ایمنی کار برگزار کرد
به گزارش خبرنگار کا 118 به نقل از کنفدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری (ITUC)، این اتحادیه طی هفته گذشته با برگزاری کارزاری چند روزه با شرکت کارگران، از مطالبه بهرهگیری از هوش مصنوعی در حوزه ایمنی در میان کارگران پردهبرداری کرد.
طبق گزارش این تشکل بین المللی، هوش مصنوعی با سرعتی بیسابقه در حال تغییر محیط کار بین المللی است اما در پشت وعده نوآوری، واقعیتهای دیگری نیز نهفته است: مدیریت الگوریتمی، نظارت مداوم، چالشهای بهرهوری و شرایط کاری خطرناک از جمله امکان تعدیل نیرو بخاطر هوش مصنوعی، همگی فرصتها و چالشهای این پدیده نوین عرصه فناوری محسوب میشوند.
برخی فعالان کارگری بر این باور هستند که از فناوری نه برای بهبود شرایط کاری و ایمنی، بلکه برای استثمار آنها استفاده میشود. به عبارت بهتر هوش مصنوعی به خودی خود جان و سلامت افراد را حفظ نمیکند، بلکه میتواند به استثمار بیشترشان کمک کند.
محققان روابط کار میگویند: در صورت عدم تغییر ساختار چانهزنی مبتنی بر دستاوردهای فناوری دیجیتال و آخرین تحولات هوش مصنوعی، مدیریت مبتنی بر این فناوری فشار بر حدود ۴۰۰ میلیون کارگر در سراسر جهان را تشدید خواهد کرد.
۸۰ درصد از کارفرمایان بزرگ از هوش مصنوعی برای ردیابی میزان بهرهوری فردی کارگران استفاده میکنند و تلاش میکنند نرخ استثمار را با این روش به حداکثر برسانند.
در صورت عدم تناسب هوش مصنوعی با شرایط انسانی بازار کار، کارگران با فرسودگی شغلی، فشار و استرس غیرقابل تحمل ناشی از نظارت بیوقفه، تحمیل وظایف دشوار و عدم مشارکت در نحوه استفاده از فناوری مواجه هستند.
در بیانیه کارزار ITUC درباره نسبت کارگران و هوش مصنوعی مطرح شده است: استقرار فناوریهای جدید، مانند هوش مصنوعی، بدون مشورت مناسب با کارگران و اتحادیههای آنها، در حال حاضر مشکلات جدی را در سراسر جهان ایجاد میکند.
در فیلیپین، جاسپر دالمن، راننده ۱۹ ساله یک اپلیکیشن تحویل رایگان، هنگام کار برای شرکت مجهز به سیستم نظارت هوش مصنوعی Foodpanda درگذشت. اتحادیه کارکنان اپلیکیشنهای موبایلی، پس از مرگ او در فیلیپین به رسمیت شناخته شد و کارگران آن تازه در سال گذشته حق بیمه دریافت کردند. مرگ او پیامدهای مرگبار استثمار الگوریتمی در این اپلیکیشنهای مجهز به سامانه نظارت بر رفتار کارکنان که به دنبال بهرهبرداری طاقت فرسا از نیروی کار است را افشا کرد.
در ترکیه، مدیران تولید محتوای TikTok که توسط شرکت Telus استخدام شده بودند، پس از انتقاد از حجم کار غیرانسانی مدیریت شده توسط هوش مصنوعی و محتوای آسیبزای آن، اخراج شدند.
در ایالات متحده آمریکا نیز پرستارانی که از طریق پلتفرمهای مجهز به هوش مصنوعی کار میکنند، با برنامههای شیفتی تحت کنترل هوش مصنوعی مواجه هستند که از حمایتهای کارگران عبور میکنند و شرایط خطرناکی را برای آنها و بیمارانشان ایجاد میکنند.
اینها تنها نمونههای انبوهی از آسیبهایی در یک فناوری است که اگر به کاربست صحیح در نیاید، میتواند مخرب نیز عمل کند.
تشکل ITUC با توجه به این مخاطرات، در بیانیه خود خواستار موارد زیر از شرکای اجتماعی (دولت، کارگران و کارفرمایان) شده است:
۱) مشارکت کامل اتحادیهها در طراحی و استقرار هوش مصنوعی در محل کار ضروری است.
۲) فناوری باید به شکل شفاف و انسانمحور که از حقوق انسانها حمایت کند، استفاده شود.
۳) تصویب یک کنوانسیون الزامآور سازمان جهانی کار در مورد کار پلتفرمی برای محافظت از همه کارگران لازم است.
۴) فناوری باید برای ما کار کند، نه علیه ما. بیشترین کاربست هوش مصنوعی باید در ایمنی کار و آسانسازی فعالیت کارگران باشد!
انتهای پیام/