نمی توان با روشهای سلبی و سنتی با دانشهای نوین مقابله کرد / برگزاری مطلوب نمایشگاه متاراد
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه می گوید : نمیتوان با دانشهای نوین مقابله و مبارزه کرد و با روشهای سلبی جلوی دانشهای نوین را گرفت و در شیوههای سنتی باقی ماند.
علی اصغر جهانگیر، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در حاشیه بازدید از اولین دوره نمایشگاه متاراد با حضور در غرفه کا 118 در گفتگو با خبرنگار کا 118 با اشاره به روند مطلوب برگزاری این نمایشگاه گفت: به نظر من این نمایشگاه بسیار فوقالعاده است و زحمات زیادی برای برگزاری آن کشیده شده و جا دارد از همه دستاندرکاران برگزاری این نمایشگاه تشکر کنم.
وی ادامه داد: آنچه مسلم است این است که دنیای آینده متعلق به نسل آینده و دانشهای نو دارد و هر فردی که با تاخیر در این دنیا وارد شود قطعا به تهدیداتی خواهد رسید که باعث میشود فرصتهای زیادی را از دست بدهد لذا ما باید خودمان را برای ورود به دنیای جدید آماده کنیم.
جهانگیر افزود: باید در حوزه قوانین و مقررات، کارهای جدیدی در دستور کار قرار بگیرد و هم در بحث حریم خصوصی باید تعریف مشخصی انجام شود و این بخش را مورد توجه قرار بدهیم.
وی با اشاره به اینکه نسل جدید امروز بسیار پویاست، گفت: نسل امروز به سرعت وارد عرصههای جدید میشود و همین مسئله باعث شده که شاید آنها با تهدیدات و خطرات حوزههای جدید آشنا نباشند. به همین دلیل باید نهادهای حاکمیتی در این عرصه ورود جدی بکنند و پیشبینیها و پیشکیریهای لازم را انجام بدهند.
جهانگیر با تاکید بر اینکه امروز مباحثی همچون رمزارز و اقتصاد دیجیتال نیاز به قوانین متناسب با حوزه فعالیتها دارد، گفت: امروز موضوعاتی همچون متاورس، رمزارز، رمزارزش و مسائلی از این دست مرزهای فیزیکی ندارد و تابع قوانین و مقررات موجود نیست لذا ممکن است افرادی در این حوزه وارد شوند و سرمایههایی را بیاورند که بعد امکان رصد و ردیابی وجود نداشته باشد. به همین دلیل باید پیشبینیها و آگاهیهای لازم صورت بگیرد.
وی با اشاره به اینکه دستگاههای حاکمیتی باید وظیفه هدایتی، حمایتی و نظارتی خود را به خوبی انجام بدهند، افزود: نمیتوان با دانشهای نوین مقابله و مبارزه کرد و با روشهای سلبی جلوی دانشهای نوین را گرفت و در شیوههای سنتی باقی ماند.
جهانگیر با تاکید بر اینکه حمایت باید از طریق آگاهسازیهای لازم و قانونگذاریهای متناسب صورت بگیرد، افزود: اگر مردم در عرصههای جدید آگاهی نداشته باشند و مراقبتهای لازم را صورت ندهند. ممکن است با نقض حقوق فردی روبرو شوند و حتی هویت آنها به راحتی در اختیار دیگران قرار بگیرد لذا باید ما برای امنیت اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در این عرصه ورود پیدا کنیم.
وی ادامه داد: از سوی دیگر همزمان با ورود به این عرصهها به سمت بومیسازی دانشهای نوین حرکت کنیم زیرا اگر ما این دانشها را با توجه به شرایط کشور بومی نکنیم ممکن است در تله کشورهای توسعه یافته و اهداف آنها بیافتیم.
جهانگیر با اشاره به اینکه اینترنت امروز در جهان علیرغم همه فرصتهایی که ایجاد کرده تهدیداتی را نیز به وجود آورده است، گفت: امروز اینترنت تاثیر مستقیمی بر حوزه فرهنگ کشورهای مختلف گذاشته است به همین دلیل امروز شاهد هستیم که کشورهای پیشرفته نیز به دنبال بومیسازی اینترنت برای کشور خود هستند و ما نیز با توجه به اینکه در عرصههای نوین وارد میشویم، باید مراقب خطرات این حوزه نیز باشیم.
وی با اشاره به اهمیت رسانهها در آگاهسازی مردم پیرامون فرصتها و خطرات دانشهای نوین و اینترنت افزود: رسانهها اصلیترین وظیفه را در این زمینه دارند زیرا ساخت افکار عمومی در اختیار رسانهها است و همین مسئله باعث خلق نیازمندیهای جدید میشود لذا رسانهها میتوانند با نفوذ مثبت در افکار عمومی و اقناعسازی مردم آنها را به فرصتها و تهدیدها بیشتر آشنا کنند.
جهانگیر افزود: همه رسانهها به خصوص صدا و سیما نقش مهمی در آگاهسازی مردم دارند و باید این کار را به عنوان یک مسئله جدی و عملیاتی در پیش بگیرد.
وی ادامه داد: امروز فعالیت در بازارهای اقتصاد دیجیتال برای مردم هم فرصت است و هم تهدید که همزمان میتوانند فضاهای جدید را تجربه کنند و حتی درآمدهای جدیدی داشته باشند اما باید چالشها و مشکلات این فرصتها نیز دیده شود و این عرصه را میتوان یک فرصت خطرناک تعریف کرد زیرا همزمان با آنکه فرصت است، تهدیداتی نیز دارد که باید به آن توجه کرد و هر کسی که در این عرصه فعالیت میکند، فرصتها و خطرات را با هم ببیند.
گفتگو از علی زادمهر
انتهای پیام/