اقتصاد

​موضوع آبیاری محصولات کشاورزی با آب‌های آلوده را پیگیری می‌کنیم

​موضوع آبیاری محصولات کشاورزی با آب‌های آلوده را پیگیری می‌کنیم

ذبیح‌الله اعظمی ساردویی در گفت‌وگو با خبرنگار کا 118 افزود: با توجه به اطلاعات و گزارش‌هایی که در کمیسیون کشاورزی مورد بررسی بیشتر قرار می‌گیرد، اگر واقعا کوتاهی‌هایی صورت گرفته است، موضوع به‌عنوان ترک فعل در نظر گرفته می‌شود و طبق ماده 204 پیگیری و با آن برخورد خواهد شد.

آبیاری با فاضلاب در حاشیه شهرها

اعظمی ساردویی توضیح داد: آبیاری محصولات با آب‌های آلوده، در حاشیه کلانشهرها و بیشتر در مورد محصولاتی مانند سبزی و صیفی اتفاق می‌افتد که با فاضلاب، آب‌های آلوده و تصفیه نشده، انجام می‌شود و مشکل اصلی در این موارد فلزات سنگین مانند: آرسنیک، کادمیوم، سرب و… است که جذب محصولات می‌شوند.

وی افزود: البته در این خصوص سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت نیز نظارت دارد اما کامل نیست و باید حتما جلوی چنین مسائلی گرفته شود.

بررسی موضوع در کمیسیون کشاورزی

اعظمی ساردویی در پاسخ به این سوال که چرا باید 18 میلیون هکتار اراضی و محصولات کشاورزی به خاطر 40 هزار هکتار، زیر سوال برود، گفت: هرچند که میزان 40 هزار هکتار اراضی اعلام شده در این گزارش نسبت به 18 میلیون هکتار اراضی کشاورزی مقدار ناچیزی است، اما همین مقدار محصولی که با این آب‌ها کشت می‌شود قابل توجه است و باید نسبت به رفع آن اقدامات لازم انجام گیرد.

عکس2

توجه به موضوع تصفیه و بازچرخانی فاضلاب در برنامه هفتم

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در ادامه عنوان کرد: موضوعاتی مانند بازچرخانی آب و استفاده از پساب‌های تصفیه شده در کشاورزی، در برنامه هفتم به‎خوبی دیده شده و پس از ابلاغ، این قانون می‌تواند به عنوان یک قانون بالادستی برای کشور مطرح باشد و در بودجه‌های سنواتی این موضوع لحاظ و تسهیلاتی برای سرمایه‌گذاری در اختیار سرمایه‌گذاران در زمینه تصفیه فاضلاب‎های شهری و کارخانجات صنعتی قرار گیرد تا به این موضوع ورود کنند.

وی همچنین گفت: کارخانجاتی که میزان آلودگی بالایی دارند، باید حتما موضوع تصفیه فاضلاب‌های خروجی را در نظر بگیرند.

باقی‌مانده سموم و شیمیایی و نیترات

اعظمی ساردویی با اشاره به اینکه شناسایی و حذف محصولاتی که دارای باقیمانده سموم شیمیایی و کود نیترات هستند نیز کار چندان ساده‌ای نیست، گفت: مگر با برخی از اطلاعاتی که از طریق سازمان غذا و دارو و نمونه‌برداری و آزمایش‎هایی که دانشگاه‌های علوم پزشکی انجام می‌دهند، بتوان به برآورد مناسبی از این نظر دست پیدا کرد. باقی‌مانده سموم و نیترات نیز در محصولات وجود دارد اما به نظر می‌رسد که مقدار آن نگران کننده نیست.

 

انتهای پیام/

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا