مزار سبک بالان عاشق؛ پناه جاماندگان اربعین نایین
کا 118/اصفهان باز اربعین و حسرت جاماندن از قافله عشق، حسرتی که دل تنگ شمردن تک تک عمودها بودن تا به آخرین شماره یعنی ۱۴۵۲ برسند تا بگویند: به تو از دور سلام.
پس از گذشت دو سال از شرایط سخت کرونا و عدم سفر به عراق، امسال مطابق اعلام سخنگوی دولت بیش از سه میلیون زائر ایرانی وارد این کشور شدند تا در مراسم پیادهروی اربعین حسینی شرکت کنند و جاماندگان از این قافله در حسرت آنها به حضوری پیادهروی اکتفا کنند.
در روز اربعین در شهرستان نایین، هزاران عاشق و دل باخته با پای پیاده مسیر ۱۵ کیلومتری گلزار شهدای گمنام شهر بافران تا گلزار شهدای گمنام دانشگاه آزاد اسلامی نایین را طی کردند تا عشق و ارادت خودشان را به ساحت مقدس شهدایی که در طول هشت سال دفاع مقدس جنگیدند و مسیر کربلا را بازگشایی کردند نشان دهند تا میثاقی دوباره ببندند آن هم در مکتب حسینی.
هر چند حس سفر اربعین فرق دارد و هیچچیزی نمیتواند جایگزین آن باشد، اما این سخن آیتالله جوادی آملی بود که میفرمایند: «کسی که قلب و روحش رفته، جامانده نیست. جامانده کسی است که عشق و شور و طلب «زیارت اربعین» به ذهنش هم نرسیده و علاقه ندارد.»
بعد اقامه نماز صبح به حسینیه بافران رفتم و جاماندگانی دیدم که به نیت ظهور امام زمان(عج) دعای پرفیض ندبه قرائت میکنند.
مراسم پیادهروی درست از گلزار شهدای گمنام شهر بافران در همان حسینیه این شهر با قرائت زیارتنامه شهدا آغاز شد.
جمعیتی از پیر و جوان، زن و مرد، کودک و نوجوان و از همه مهمتر جوانانی به سمت گلزار شهدای بافران رهسپار شد.
در بین راه صدای مداحی «من ایرانم و تو عراقی چه فراقی» قلب هر عاشق و زائری را به درد آورد، اینجا شاید مسیرش با کربلا فرق کند، اما امروز دلها این جاماندگان کربلا بود چه شهدایی که در راه رسیدن به کربلا شهید شدند و نیز کسانی که امروز دوست داشتند از نجف تا کربلا، قدمهای خود را نذر قیام امام زمان(عج) کنند.
یکی از پدران شهید قبر فرزند شهیدش را در آغوش گرفته، با اشکهایی که از گونههایش سرازیر شده، پیش او رفتم و از حس و حال جاماندگان اربعین از او پرسیدم، نای صحبت کردن نداشت و تنها به این جمله بسنده کرد: فرزندم ممنونم که مسیر کربلا را باز کردی.
جاماندگان اربعین پس از زیارت قبور شهدای بافران با طی مسافتی دو کیلومتری به روستای مزرعه امام نایین رسیدند.
اینجا دلهایی بودند پر از حسرت و نگاه، پر از عشق و مهربانی، امروز مسیر پیادهروی جاماندگان اربعین مزین شده بود با عطر و نام شهید و زائر شهدا که باشی یعنی قدم گذاشتی در مسیر ولایت و نهضت حسینی. امروز این شهدا میزبان جاماندگانی بودند که مسیر را برای کربلایی شدن و کربلایی ماندن هموار کردند، اما خودشان التیامی بر غم فراق جاماندگان اربعین شدند.
هم قدم با عاشقان در طریق الرضا(ع) از یک سو با شاه طوس و از سوی دیگر با شاه کربلا پیمان بستیم و امروز دل تسلای این بود کسی که قلب و روحش کربلاست جامانده نیست.
در طول مسیر پیادهروی تلاش موکبداران برای تعارف و پذیرایی تکرار مسیر نجف تا کربلا را در ذهن تداعی میکرد.
امروز ندای «لبیک یا حسین» فضای شهر را عطرآگین کرد، از جلوههای ویژه این مراسم حضور دهه نودیها بود که دوشادوش پدر و مادر بهصورت خانوادگی در مسیر زیارت شهدا قدم برداشتند و خانوادهها با فرزندان خردسالشان در پیادهروی صحنههای بدیعی از عشق و ارادتی وصفناپذیر به امام حسین(ع) را به نمایش گذاشتند.
همه آنهایی که امروز در این مسیر چه در نایین و چه در کربلا قدم برداشتند در یک چیز مشترک هستند آن هم عشق به حسین و رساندن پیام کربلا به همه جهان برای زمینهسازی ظهور حضرت مهدی (عج).
عاشقان حرم ولایت و امامت پس از طی ۱۵ کیلومتر از گلزارهای شهدای روستای مزرعه امام، محمدیه، نایین، گلزار شهدای گمنام بوستان لاله به مزار شهدای گمنام دانشگاه آزاد اسلامی رسیدند تا همراه و هم صدا با زینب کبری(س) در اولین زیارت بعد عاشورا باشند.
یا حسین، گرچه دوریم به یاد تو سخن میگوییم، بُعد منزل نبوَد در سفر روحانی
در پایان مراسم پیادهروی، نماز جمعه توسط حجتالاسلام مطهرخو در سالن دانشگاه آزاد اسلامی اقامه شد.
انتهای پیام