افتتاح نخستین زیست پالایشگاه ایران/ تولید روزانه ۲۰۰ هزار لیتر بیواتانول برای اکتان افزایی بنزین
به گزارش خبرنگار کا 118، فرشاد مقیمی، رییس هیات عامل ایدرو در نشست خبری افتتاح نخستین زیست پالایشگاه ایران و طرح دانش بنیان تولید انواع نیوایمپلمت در استان کرمانشاه گفت: با توجه به اینکه ایدرو در جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی و نوسازی و بازسازی در بخش های مختلف صنعتی در سراسر کشور بدون محدودیت در حوزه خاص کار کرده است به تولید بیواتانول از ذرت روی آورده است.
وی افزود: ۹۰ کشور دارند از تولید اتانول برای اکتان افزایی بنزین خود استفاده می کنند و به این منظور ایدرو دو طرح را در استان های کرمانشاه و کهکلویه و بویر احمد آغاز کرده است و کشور به ۲۸ طرح دیگر نیاز دارد برای اینکه روزانه شش میلیون تن اتانول تولید کند.
مقیمی ادامه داد: ناترازی انرژی و ناترازی زیست محیطی کشور را رنج می دهد و دو طرح یادشده در کرمانشاه در کاهش ناترازی زیست محیطی موثر است، ما در ایدرو به دنبال این هستیم که نوسازی و بازسازی صنایع را برای بخش خصوصی سودآور کنیم.
معاون وزیر صمت اظهار کرد: در بسته سرمایه گذاری که آقای وزیر در ابتدای سال مصوب کردند مجوز نوسازی و بازسازی صنعت را در این بسته ایجاد کردند.
وی بیان کرد: ایدرو برای انجام ماموریت ها نیاز به مشارکت سرمایه گذاران دارد و در همین طرح تولید بیواتانول هم توانست از مشارکت بخش خصوصی استفاده کنیم.
مقیمی از افتتاح دو طرح یادشده در استان کرمانشاه در روز جاری خبر داد و گفت: طرح زیست پالایشگاه با حداکثر ظرفیت تولید را پیش خواهد برد، از این کارخانه اتانول زیستی به عنوان اکتان افزای بنزین استفاده می شود. هر چند این محصول در صنایع دیگر هم کاربرد دارد.
وی افزود: اولویت اول این طرح عرضه محصول به بخش نفت است و در این زمینه با یکی از پالایشگاه های کشور قرارداد منعقد شده است. با این حال در هفت استان پیشبرد این پروژه در نظر گرفتن شده است. ماده اولیه تولید ذرت است و برای تولید اتانول از نشاسته ذرت استفاده شده است.
مقیمی خاطرنشان کرد: این طرح علاوه بر اینکه مشکلات زیست محیطی را حل می کند برای دامداری های صنعتی هم مثمر ثمر است و از میزان چربی موجود در گوشت دام می کاهد زیرا کنجاله حاصل از فرآیند تولید اتانول به دامداری های صنعتی داده می شود.
معاون وزیر صمت از سرمایه گذاری ۴ همتی بر طرح زیست پالایشگاه کرمانشاه گفت و توضیح داد: روزانه ۲۰۰ هزار لیتر اتانول و سالانه ۶۶ هزار تن کنجاله از این طرح تولید میشود، ۹ هزار سهامدار خرد در این طرح سرمایه گذاری کرده اند و منابع سایت دوم در کهکلویه و بویر احمد از همین محل تامین شد، سایت کهکلویه در سال ۱۴۰۵ به بهره برادری می رسد.
رییس هیات عامل ایدرو درباره طرح تولید بیوایمپلنت نیز توضیح داد: آغاز این کار از ابتدا کار با بخش خصوصی بود و بخش خصوصی ۶۰ درصد سهام داشت، حدود ۷ میلیون دلار ارزش سرمایه گذاری این طرح است که باید برای این طرح انجام شود تا به بهره برداری برسد.
به گفته مقیمی اجرای طرح تولید بیوایمپلنت مانع از خروج ۱۳ میلیون تا ۱۵ میلیون دلار ارز از کشور می شود.
انتهای پیام/