اقتصاد

صنف آجرپزی در گرداب نوسانات قیمت گاز و برق

کریم للوی، رئیس اتحادیه فخاران تهران در گفتگو با خبرنگار گروه بازرگانی کا 118 در خصوص وضعیت این صنف در سالی که گذشت اظهار کرد: سالی که گذشت، با چالش‌های متعددی برای صنف ما همراه بود. این چالش‌ها که از سال ۱۴۰۲ آغاز شده‌اند، عمدتاً ناشی از مصوبه مجلس در خصوص نرخ بهای گاز مصرفی است. بر اساس این مصوبه، نرخ گاز مصرفی واحدهای تولیدی ما، با نرخ خوراک پتروشیمی‌ها محاسبه می‌شود که این امر، منجر به نوسانات شدید قیمت تمام‌شده محصولات ما در طول سال شده است.

وی افزود: مشکلات صنف ما به چند دسته تقسیم می‌شود، که یکی از آنها عدم ثبات در قیمت گاز است که برنامه‌ریزی و مدیریت هزینه‌ها را برای واحدهای تولیدی ما دشوار ساخته است. مشکل دیگر ما مطالبات مازاد شرکت گاز است و اینکه پس از فروش محصولات، شرکت ملی گاز ایران، اقدام به مطالبه مبالغی تحت عنوان “تفاوت نرخ گاز” می‌‌کند که گاه به چندین میلیون تومان می‌رسد و این امر، فشار مالی سنگینی را بر واحدهای تولیدی وارد می‌سازد.

رئیس اتحادیه فخاران تهران در ادامه گفت: نرخ‌گذاری غیرمنطقی هم از مشکلات دیگر ماست. ارتباط دادن نرخ گاز مصرفی واحدهای تولیدی آجر، که هیچ ارتباطی با محصولات پتروشیمی ندارند، امری غیرمنطقی و زیان‌آور است. همچنین مطالبات مازاد اداره برق را هم پیش رو داریم. علاوه بر شرکت گاز، اداره برق نیز پس از گذشت چند ماه، اقدام به مطالبه مبالغی تحت عنوان “تفاوت نرخ برق” می‌کند که این امر نیز، مشکلات مالی مضاعفی را برای واحدهای تولیدی ایجاد می‌کند.

للوی در ادامه گفت: این مشکلات، به‌ویژه در بخش تولید آجرهای سنتی و نسوز، تأثیر منفی گذاشته و تولید را با چالش‌های جدی مواجه ساخته است. ضمن اینکه این اقدامات، با شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری تعیین شده است، مغایرت داشته و کمکی به رونق تولید نمی‌کند. از مجلس و شرکت گاز تقاضا داریم، نرخ ثابتی را برای گاز مصرفی واحدهای تولیدی تعیین کنند تا از نوسانات قیمت در طول سال جلوگیری شود.

وی در پایان گفت: از هیات دولت نیز درخواست داریم، این مشکلات را مورد توجه قرار داده و برای رفع آن‌ها، اقدامات لازم را انجام دهند. از دستگاه‌های نظارتی درخواست داریم که در این امر ورود پیدا کنند و از تضییع حقوق تولیدکنندگان جلوگیری کنند. امیدواریم با همکاری و همدلی بیشتر، بتوانیم این مشکلات را مرتفع ساخته و به رونق تولید در این بخش کمک کنیم.

انتهای پیام/

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا