اقتصاد

کشاورزان به‌جای رقابت مراقبت در مصرف آب را تمرین کنند

به گزارش کا 118 از وزارت نیرو، محمد احمدی‌جبلی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قم اظهار داشت: مطابق گزارش مرکز مطالعات راهبردی و آموزش وزارت کشور در شهریور سال ۱۴۰۲ در رتبه‌بندی جهانی مدیریت منابع آب، در بین ۱۳۳ کشور جهان، ایران رتبه ۱۳۲ را دارد و این موضوع نشان می‌دهد که تا چه اندازه نسبت به حفظ و صیانت از منابع آب بی‌توجهی شده است.

احمدی جبلی در پاسخ به این سوال که مدیریت آب کشور چه نقشی می‌تواند در جلوگیری از تشدید بحران آب داشته باشد، عنوان کرد: ‌لازمه مدیریت، فرهنگ‌سازی، اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی به تمامی کاربری‌ها و بخش‌های مصرف آب است.

وی افزود: تقویت مشارکت بهره‌برداران (به خصوص کشاورزان) در مدیریت مصرف، تحویل سرمایه به مردم و مدیریت سرمایه توسط خود مردم نیز از راهکارهای دیگر است و بخش دولتی باید فقط نظارت کند. کشاورز ما باید بداند برای حفظ سرمایه خود، به‌جای رقابت در مصرف باید مراقبت در مصرف را تمرین کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قم با بیان این‌که یک صدایی مسئولان در خصوص وضعیت آب ضرورت دارد، گفت: کلام و نظر واحد توسط دستگاه‌های اجرایی، نظارتی، قضایی، امنیتی و… باعث خواهد شد تا مردم در تصمیم‌گیری دچار سردرگمی نشوند.

احمدی جبلی خاطرنشان کرد: دستگاه قضایی در اجرای قوانین مربوط به آب، باید دستگاه‌های متولی تأمین و توزیع آب را همراهی کند.

وی افزود: برنامه‌های توسعه‌ای و آمایش سرزمینی و استانی باید با توجه به ظرفیت‌های موجود کشور و منطقه و بر اساس قابلیت‌ها و پتانسیل‌های منطقه‌ای صورت گیرد و به برخی نکات مهم و اساسی توجه ویژه و جدی شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قم با برشمردن این نکات مهم، گفت: نخست این‌که حاکمیت آب در سطح حوضه‌های آبریز با روسای حوضه‌ها و در سطح استان‌ها با شرکت‌های آب منطقه‌ای است که تمامی بخش‌های مصرف باید حاکمیت شرکت‌های آب منطقه‌ای را بپذیرند.

احمدی جبلی خاطرنشان کرد: دوم اینکه بدانیم آب قابل تولید نیست، فقط باید آن را مدیریت کنیم و سوم اینکه، نصب کنتورهای هوشمند حجمی به‌عنوان ابزار برنامه‌ریزی باید انجام شود.

وی بیان داشت: نکته چهارم مقابله جدی با برداشت‌های غیرمجاز از منابع آب زیرزمینی و پنجم این است که به آب به‌عنوان یک کالای یک‌بار مصرف نگاه نکنیم  و به بازچرخانی آب خاکستری و استفاده از پساب در صنعت بر اساس بند ع تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ توجه کنیم و در آخر بدانیم بحران امروز ما بحران مدیریت آب است. اگر مدیریت آب اصلاح شود مطمئنا بحران آب نخواهیم داشت.

انتهای پیام/

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا