فرهنگ و هنر

حسینیه کودکان نوش‌آباد؛ فرصتی برای ترویج اخلاق دینی

کا 118/اصفهان در آغاز راهپیمایی اربعین، کودکانی دیده می‌شدند که با کوله‌های کوچک بر دوش، همپای بزرگترهای خود حرکت می‌کردند. در فاصله‌ای دورتر، کودکانی جعبه‌های اسباب‌بازی و مداد رنگی به دست در بغل همراهان بودند و در میانه راه، چادری سبز رنگ برپا و پذیرای شور و شوق کودکان بود.

فاطمه، کودک پنج ساله‌ای است که در گوشه چادر سبزرنگ مشغول رنگ‌آمیزی یک اسب بود و خوشحال است که امروز می‌تواند در کنار بچه‌های هم‌سن خود نقاشی بکشد و قصه گوش کند.

دانا هم پسر بچه‌ای است که امسال در مهد کودک نقاشی کشیدن را یاد گرفته و حالا هم خودش نقاشی می‌کشد و هم به یک پسربچه دیگر کمک می‌کند تا با اجازه مادرش یک کاغذ نقاشی شده را رنگ‌آمیزی کند.

زهرا هم خوشحال است که می‌تواند مربی پیش دبستانی خودش را ببیند و قصه‌هایش را گوش کند و بعد آن را برای اعضای خانواده خودش تعریف کند. می‌گوید در کنار بچه‌های همسالش خیلی خوش می‌گذرد.

محرم که می‌رسد، هرکس به سهم خود طرحی افکنده و ارادت خود را به آستان حسینی به نمایش می‌گذارد، اما کمتر کسی است که به حال و هوای کودکان توجه کند و در این میان راه‌اندازی حسینیه کودکان ابتکار فعالان فرهنگی و هنری نوش‌آباد، قابل تأمل است.

سید عمار یداللهی، فعال فرهنگی در گفت‌وگو با کا 118، اظهار کرد: اخلاق دینی، نیاز  جامعه بشری در هر دوره و زمانی است و هدف از برگزاری مناسک دینی، ترویج این فرهنگ دینی است که نسبت به آن توجهی نداریم، به ویژه آنکه بخشی از جمعیت حاضر در مراسم مذهبی، کودکان هستند.

وی افزود: حادثه عاشورا باید متناسب با ذهن و سن کودکان گفته شود و با ادبیات کودکانه مرزهای اخلاقی و منش امامان مثل، محبت و دوستی، وفاداری و ادب، احترام به دیگران، مهربانی را برای کودک تبیین کرد.

این فعال فرهنگی تأکید کرد: هوش معنوی، کودک را قادر می‌کند کـه در جستجوی معنای رفتار و کردار خود باشد، در حالی که حفظ طوطی‌وار اطلاعات، فقط ذهن او را پر می‌کند ضمن اینکه آموزش مسائل دینی به کودکان نیازمند استفاده از شیوه‌های مناسبی است که در جلسه‌های بزرگسالان شاید به این مهم کمتر توجه شود.

حسینیه کودکان نوش‌آباد؛ فرصتی برای ترویج اخلاق دینی

وی تصریح کرد: کودکان، حوصله ندارند که مدت طولانی در گوشه‌ای نشسته و آرام بگیرند، بنابراین در محرم سال قبل همراه با برخی از فعالان فرهنگی تصمیم گرفتیم که، گوشه‌ای از حسینیه را به کودکان اختصاص دهیم و با استفاده از آموزه‌های روانشناختی آنها را مشغول کنیم تا بزرگسالان نیز در مراسم شرکت کنند.

یداللهی گفت: محرم امسال، با برنامه‌ریزی یک تیم ۲۵ نفر شامل مربیان مهدکودک، کارشناسان روانشناسی و فعالان فرهنگی و هنری تشکیل داده و دهه اول محرم در حسینیه کودکانه بچه‌ها را با آموزه‌های دینی آشنا کردیم و در پیاده‌روی اربعین نیز این برنامه را اجرا کردیم.

این فعال فرهنگی در مورد برنامه‌های حسینیه کودکانه، افزود: بچه‌ها وسایلی مثل اسباب‌بازی، کتاب، دفتر نقاشی و مداد رنگی همراه خود می‌آورند و با نظر مربیان در فعالیت دلخواه خود شرکت می‌کنند و هم آموزش می‌بینند و هم پیام‌های اخلاقی را متناسب شرایط خود دریافت می‌کنند.

وی تصریح کرد: روان‌شناسان معتقدند که کودکان، شخصیت‌های داستان و اتفاقات تاریخی را در ذهن خود تصویرسازی کنند، بنابراین باید فضایی فراهم کرد که با روحیه کودکان سازگار باشد.

یداللهی تأکید کرد: با توجه به اینکه بهترین زبان برای انتقال مفاهیم به کودکان استفاده از زبان داستان و قصه‌گویی و نقاشی است، در حسینیه کودکان ایستگاه نقاشی و رنگ‌آمیزی، قصه‌های اخلاقی با حضور مربیان کودک برپا شده و کودکان ضمن آشنایی با آموزه‌های حماسه حسینی، هدیه و یادگارهایی نیز دریافت می‌کنند. 

این فعال فرهنگی تأکید کرد: انتظار داریم این برنامه‌ها در سطح جامعه بیشتر معرفی شده و نهادهای فرهنگی با حمایت از این فعالیت‌ها، کمک کنند که اخلاق معنوی و آموزه‌های دینی به دور از شعارزدگی و تبلیغات در جامعه نهادینه شود.

انتهای پیام

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا