فرهنگ و هنر

طرحی استانی که ملی شد؛ «جهش» اولین جشنواره ملی فیلم کوتاه فناوری و نوآوری

به گزارش گروه علم و آموزش کا 118، پارک علم و فناوری استان قم محل استقرار ۱۱۵ شرکت دانش بنیان و واحد فناور با سابقه ۱۰ ساله و در فضایی به مساحت حدود ۱۰ هزار و ۷۰۰ مترمربع بنا شده است. شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه های مختلف در این پارک فعالیت می‌کنند و سه مرکز رشد در آن مستقر است. مرکز رشد علوم انسانی و اسلامی اولین پارک علم و فناوری قم و اولین مرکز رشد علوم انسانی و اسلامی در کشور بوده است، مرکز رشد فنی و مهندسی و مرکز رشد کشاورزی نیز در این پارک به توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان کمک می‌کنند.  

حمیدرضا شوشتری معاون پارک علم و فناوری استان قم اخیرا میزبان معاون فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بود که در نشستی به تبیین جشنواره ملی فیلم کوتاه فناوری و نوآوری پرداخته و گفته بود که انعکاس اخبار جشنواره می‌تواند مسیر رسیدن به اهداف را تسهیل کند. وی در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش کا 118در این باره توضیح داد: ۵۱ پارک علم و فناوری در سطح کشور فعال هستند. جشنواره‌ای که هنر و فناوری را با هم در قالب فیلم‌های کوتاه پیوند می‌زند تا مردم بیشتر با دستاوردهای فناوران و دانشمندان آشنا شوند. 

وی افزود: طرح اولیه فیلم کوتاه فناوری از رایزنی با مدیران یک شرکت در مرکز علوم انسانی و اسلامی در پارک شکل گرفت که این شرکت در حوزه فیلم سازی کار می کرد و با توجه به اینکه تجربه خوبی در این حوزه داشتند، طرح اولیه ای شکل گرفت و این طرح بالغ تر شد و شاخ و برگ پیدا کرد. جشنواره استانی فیلم کوتاه فناوری و نوآوری را در سال ۹۸ برگزار کردیم اما بعد از آن به دلیل همه‌گیری کرونا برگزاری این جشنواره متوقف شد. این جشنواره در سال ۱۳۹۸ با استقبال خوبی از شرکت‌ها و استارتاپ ها برگزار شد و بیش از ۱۰۰ اثر در قالب های مختلف دریافت کردیم.

طرحی استانی که ملی شد؛ «جهش» اولین جشنواره ملی فیلم کوتاه فناوری و نوآوری

شوشتری ادامه داد: امسال برگزاری این جشنواره را به معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم پیشنهاد دادیم، استقبال و حمایت کردند و قرار شد جشنواره امسال به شکل ملی و به نام جشنواره ملی فیلم کوتاه فناوری و نوآوری (جهش) امسال برگزار شود.  

این جشنواره در هفت بخش؛ شامل بخش اصلی؛ فیلم مستند، تیزرهای تبلیعاتی، آگهی تبلیغاتی، رپرتاژ آگهی، انیمیشن و موشن گرافیک، بخش جنبی (بخش موبایلی)، بخش ویژه شهدای فناوری و وقف فناوری، بخش داستان موفقیت (کارآفرین موفق، داستانی از موفقیت خود را خلاصه در ویدیوئی تعریف می‌کند)، بخش روابط عمومی پژوهشگاه‌ها و دانشگاه ها (پانا) بخش خلاقیت (ویژه آموزش و پرورش و دانش‌آموزان) و بخش فیلمنامه برگزار می‌شود. بخش فیلمنامه را امسال اضافه کردیم تا فیلمنامه نویسان هم به نوشتن در مورد فناوری تشویق شوند. 

طرحی استانی که ملی شد؛ «جهش» اولین جشنواره ملی فیلم کوتاه فناوری و نوآوری
رونمایی از پوستر جشنواره ملی فیلم کوتاه فناوری

وی در مورد پارک علم و فناوری قم و مشکلات این پارک در توسعه تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان نیز اظهار داشت: مهم‌ترین مشکل ما اراضی پارک است. پارک در منطقه شهرک پردیسان واقع شده است ولی از ابتدای شکل گیری پارک ابتدا ۴ بلوک و سپس ۱۲ بلوک ساختمانی با کاربری مسکونی در اختیار پارک قرار گرفته است.

شوشتری ادامه داد: شرکت های خاصی فقط می توانند در کاربری مسکونی ساکن شوند و شرکت های ساخت تجهیزات و ماشین‌آلات بزرگ امکان فعالیت در واحدهای مسکونی را ندارند. مدیران پارک از سال گذشته به دنبال اراضی بودند که این مشکل هنوز حل نشده است. البته در حال پیگیری در سطح ملی و استانی هستیم تا بتوانیم اراضی پارک را محقق کنیم و برای استقرار شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور مشکلی نداشته باشیم.  

به گزارش کا 118، علاقه‌مندان به شرکت در اولین جشنواره ملی فیلم کوتاه فناوری و نوآوری تا ۲۷ آذر وقت دارند به پایگاه جشنواره به نشانی www.jtechfilm.ir مراجعه کرده و ضمن مطالعه دقیق ضوابط و قوانین از نحوه ارسال آثار، آگاه شوند. دبیرخانه دائم این جشنواره در پارک علم و فناوری استان قم مستقر است. اختتامیه این جشنواره روز ۲۲ دی ماه همزمان با میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) در پارک علم و فناوری استان قم برگزار می شود. 

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا