فرهنگ و هنر

پیاده روی اربعین؛ ظرفیتی برای خودشناسی

کا 118/قم یکی از فعالین حوزه جمعیت یکی از ظرفیت های دیگر اربعین را ایجاد زمینه ای برای تفکر دانست و گفت: وقت کم و مسیر طولانی در سفر اربعین فرد را به انتخاب بهترین ها وادار می کند لذا با توجه به این که در این سفر فرد از روزمرگی ها دور می شود بهترین مسئله برای فکر کردن، خود شناسی و تفکر درباره‌ی روحیات و ضعف های خود با هدف تزکیه نفس است.

حجت الاسلام مسلم وافی در گفت و گو با خبرنگار کا 118 یکی از ظرفیت های تربیتی پیاده روی اربعین را تقویت صبر و استقامت بیان کرد و گفت: مشکلات و دشواری های پیاده روی  ۸۰ کیلومتر در سه روز سفر اربعین تمرینی برای استقامت در راه رسیدن به هدف است و این استقامت را باید در همه شئونات زندگی وارد کرد.

وی ادامه داد: عشق به مقصد برای رسیدن به کربلا باعث می شود همه افراد در مسیر پیاده روی اربعین توقف نکنند و درگیر مسائل حاشیه ای نشوند، در زندگی هم باید برای رسیدن به مقصد که قرب الی الله و خشنودی خدا و رسیدن به هدف خلقت یعنی حیات طیبه است، رونده بود اما اگر مقصد و هدف مبهم باشد، عشق رسیدن در فرد ایجاد نمی شود، لذا یکی از ظرفیت های تربیتی اربعین مشخص بودن مقصد و هدف است که باعث می شود فرد حرکت کند.

حجت الاسلام وافی یکی از ظرفیت های دیگر اربعین را ایجاد زمینه ای برای تفکر دانست و گفت: وقت کم و مسیر طولانی در سفر اربعین فرد را به انتخاب بهترین ها وادار می کند لذا با توجه به این که در این سفر فرد از روزمرگی ها دور می شود بهترین مسئله برای فکر کردن، خود شناسی و تفکر درباره‌ی روحیات و حالات و ضعف های خودمان با هدف تزکیه نفس است.

وی با بیان اینکه اربعین فرصتی برای خود سازی است یادآور شد: یکی از مسائلی که باید در مسیر اربعین به آن فکر کرد نسبت خودمان با خانواده، جامعه و خدا است، به این معنا باید در خصوص نسبت خودمان با افراد خانواده و میزان اثر گذاری بر آن ها و مسئولیت پذیری در قبال افراد خانواده و حتی جامعه تفکر کنیم و همچنین به طور ویژه نسبت با خدا، این که در طول یک روز تا چه میزان به خدا فکر می کنیم.

حجت الاسلام وافی اخلاص در راه خدا را از ظرفیت های موجود در سفر اربعین معرفی کرد و گفت: در مسیر پیاده روی همه در حد توان به زائرین خدمت می کنند و برای یکدیگر فخر فروشی نمی کنند، چون هر کسی در حد توانایی خود در راه ارائه خدمت به زائرین فعالیت می کند و این اخلاص واقعی در راه خداست.

وی تصریح کرد: رقابت در خدمت به زائرین وجود دارد اما به این معنی نیست که یک نفر دیگری را سرکوب کند، رقابت از نوع خالصانه است که افراد فرصت خود نمایی ندارند و در آن گم می شوند و در اوج فعالیت ها انسان می خواهد که گمنام باشد.

حجت الاسلام وافی اظهار کرد: یکی دیگر از ظرفیت های تربیتی اربعین محبت کردن و عدم کینه مردم نسبت به یکدیگر است لذا می بینیم در این سفر بدون توجه به نژاد و ملیت و فقط به عنوان زائر امام حسین (ع) افراد بهم کمک می کنند و این احساس مودت و محبت باید بعد از اربعین نیز ادامه دار باشد.

این فعال حوزه جمعیت بیان کرد: سفر اربعین این درس را برای ما به همراه دارد که باید به جای کسب وجود  بذل وجود کنیم.

حجت الاسلام وافی یادآور شد: زمانی که زائرین پیر و ناتوان و زنان همراه با کودکان را در مسیر اربعین می بینیم به این مسئله پی می بریم که نشدن وجود ندارد لذا عشق به امام حسین (ع) همه را در این راه جلو می برد اما این حرکت در راه فقط مختص چند روز اربعین نیست در طول یک سال هر زمانی که به یاد امام حسین (ع) باشیم در مسیر قرار می گیریم بنابراین قدرت امام حسین (ع) تغییر نمی کند توجه ما کم می شود.

وی ادامه داد: خدا در سفر اربعین یا در هر مکان دیگری تغییر نمی کند اما توجه ما به خدا در نوسان است و در مکان های مختلف کم و زیاد می شود در حالی که اگر در هر مکانی توجه به خدا داشته باشیم در مسیر درست حرکت خواهیم کرد.

حجت الاسلام وافی تأکید کرد: نگاه های متفاوت به روزی الهی از دیگر ظرفیت های اربعین است به نحوی که در این مسیر می بینیم که روزی بیست میلیون زائر تأمین می شود.

وی کاهش توقعات را نیز از ویژگی های سفر اربعین دانست و ابراز کرد: در حالی افراد در بیشتر مواقع نسبت به شرایط و نسبت به اطرافیان معترض هستند اما در این مسیر توقع زیادی ندارند و درک بیشتری نسبت به شرایط دارند می بینیم که صد ها نفر در موکب در کنار هم استراحت می کنند بدون این که اعتراضی نسبت به دیگری داشته باشند.

حجت الاسلام وافی تأکید کرد: با توجه به حضور افراد از ملیت های گوناگون در سفر اربعین باید گفت یکی دیگر از ظرفیت های اربعین در عرصه های شناختی و بینشی دیگران را شناختن است لذا باید در این مسیر سعی کنیم با دیگران ارتباط بر قرار کنیم.

وی با بیان این که اربعین فرصتی برای امام شناسی است، افزود: توجه به جایگاه امامت و به ویژه امام حسین(ع) از ظرفیت های است که زائرین باید از آن استفاده کنند و با سوال نیاز به امام پیاده روی را شروع کنند در این رابطه می توانند کتابی را در مسیر به همراه داشته باشند و مطالعه کنند.

انتهای پیام

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا