همانندجویی کتاب به خدمات ایرانداک افزوده شد
به گزارش گروه علم و آموزش کا 118، «پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران» (ایرانداک) سال ۱۳۴۷ پایهگذاری شد و پیش از نام کنونی، با نام «مرکز مدارک علمی ایران» در سال ۱۳۵۰، «مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران» در سال ۱۳۷۰ و «پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ایران» در سال ۱۳۸۴ خوانده شد.
این پژوهشگاه دارای سه پژوهشکده به نامهای فناوری اطلاعات، علوم اطلاعات و جامعه و اطلاعات است. مأموریت بنیادین ایرانداک بر پایه اساسنامه و برنامه راهبردی پژوهش، مدیریت اطلاعات علم و فناوری، آموزش، همکاریهای پژوهشی و اطلاعرسانی و پشتیبانی از سیاستگذاری علم و فناوری است.
ایرانداک ۲۸ عضو هیاتعلمی دارد و خدمات مختلفی از جمله همانندجویی رسالهها، پایاننامهها و پیشنهادهها، پرسشنامهساز، پیشینه پژوهش و تحقیقات مفصل در زمینه سیاستگذاری علم و فناوری را ارایه میدهد. سامانه همانندجو، تقریبا پرمراجعهترین سامانه این پژوهشگاه است؛ زیرا دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری باید پس از انجام مراحل پایاننامه خود و قبل از آغاز مراحل دفاع آن را در این سامانه از جهت مستند بودن، درستی ارجاعات و میزان استفاده از متنهای دیگر همانندجویی کنند. نسخه تازهای از سامانه همانندجو، با حضور معاون پژوهشی وزیر علوم و معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم (۲۶ مهر) رونمایی شد.
این نسخه به گفته محمد حسنزاده، رییس ایرانداک، هوشمندی و تحلیل محتوایی متن است تا از سرقت علمی و ادبی به صوت عمدی یا سهوی جلوگیری شود. اکنون با امضای تفاهمنامه میان ایرانداک و مرکز نشر دانشگاهی، امکان همانندجویی کتاب نیز به خدمات این سامانه افزوده شده است.
به گزارش گروه علم و اموزش کا 118، بر اساس توافقنامه یادشده میان دو مرکز که به امضای حسن سودمندافشار رییس مرکز نشر دانشگاهی و محمد حسنزاده رییس ایرانداک رسید، کتابهایی که پیش از بسته شدن این توافقنامه منتشر کرده و کتابهایی که پس از این منتشر میکند، برای همانندجویی در سامانه همانندجو در اختیار ایرانداک قرار میگیرد.
همچنین ایرانداک کتابهای خود را که قابلیت عرضه به عموم دارد، برای ارایه در سامانه تولید محتوای مرکز نشر دانشگاهی قرار میدهد.
سامانه همانندجو در نشانی TIK.IRANDOC.AC.IR در دسترس است.